Agencija za zdravo življenje Seznam forumov Agencija za zdravo življenje
Ne nudimo celotne preobrazbe načina življenja posameznikov in družin, veseli smo že njihovih majhnih sprememb. Z majhnimi koraki k bolj zdravemu življenju!
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Organizirajmo se za kuhanje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Agencija za zdravo življenje Seznam forumov -> Kuhajmo zdravo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AgencijaZaZdravoZivljenje
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.11. 2010, 21:18
Prispevkov: 36

PrispevekObjavljeno: 12 Maj 2011 12:12    Naslov sporočila: Organizirajmo se za kuhanje Odgovori s citatom

Kuhamo lahko na različne načine in pod različni pogji (npr. improviziranem ognju). Današnji so v uporabi funkcionalno opremljene kuhinje, v kateri ne manjkajo različni priopmočki za kvalitetno in zdravo pripravo jedi.

Naj naštejemo nekaj pripomočkov: kozice, pekači, lesene kuhalnice, zajemalke, tehtnica, mlinček za začimbe, deska za rezanje, posoda na pritisk in paro, valjari, cedilo za testenine, centrifuga, mešalnik, strgalo z različnimi funkcijami, strojček za delanje testenin, cedila, modelčki za piškote. Pripomočki, ki jih uporabljamo v kuhinji morajo biti vedno čisti, kar pripomore, da je hrana kvalitetno pripravljena.


Hladilnik in štedilnik sta zelo uporabna, štedilnik je lahko električni, na plamen ali na drva; kuhanje na drva je odločno najbolj kvaliteten način, vendar za tistega, ki ni vajen takšnega načina kuhanja, je potrebno obdobje preizkušnje (povprašajte za nasvet starejše), na splošno pa imamo na razpolago plinske ali električne štedilnike.

Pred zaključkom tega poglavja bomo dodali še nekaj o kuhinjski posodi. Najbojlše so tiste iz litega železa ali žgane gline. Za slednje velja, da je žgana glina zelo krhek material, ki ločuje vonjave. Zelo dobro se kuha tudi v aluminijastih posodah, vendar bodite pazljivi, da po končanem kuhanju hrane ne shranjujete v njih, ker se hitro naredi strupeni aluminijev oksid. Posode iz jekla z dvojnim dnom so še dokaj primerne za kuhanje, med tem ko popolnoma odsvetujemo posode z nerjavečim dnom, kajti ta snov čez čas odstopi in se pomeša s snovmi, ki jih kuhamo.

Vir: Hrana za življenje, zdrava kuhinja, Maura Bonfatti
_________________
Agencija za zdravo življenje www.agencija-zz.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Agencija za zdravo življenje Seznam forumov -> Kuhajmo zdravo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.